Slik vanner du ut tørrfisk
Torsvågbruket |21/09, 2023
Bilde av Kristoffer Lorentzen fra Norges Sjømatråd: http://copyright.seafood.no
Tørrfisk er preservert av naturen uten noen tilsetningsstoffer, dette både forbedrer og bevarer smaken men krever litt planlegging. Sett av minimum en uke til utvanning før du inviterer til stort selskap.
Slik gjør du det
Hvor lenge tørrfisken må ligge i bløt avhenger av hvor tørr den er og størrelsen på fisken, men du må beregne mellom 6 og 10 dager for prima tørrfisk. Fisk som er valset tar kortere tid!
- Legg hel fisk i kaldt vann og plasser denne en kjølig plass (4°C eller kaldere). Når utvanningen starter er fisken å beregne som ferskvare.
- Etter 6 dager burde du se til tørrfisken daglig frem til du har ønsket konsistens. Fisken skal være fast i kjøttet men ikke hard.
- Når fisken er ferdig utvannet kan du dra av skinnet og skjære ønskede stykker av fisken. Vår tørrfisk leveres hel så det er opp til deg om du ønsker filet eller andre kutt av fisken. Pass på å bruke en skarp og god kniv så går jobben mye enklere!
- Tilbered tørrfisk etter oppskrift eller ønske! Husk på at fisken nå er ferskvare og må fryses innen kort tid om du ikke får benyttet alt.
Verre er det ikke, og vi tror gjestene dine vil sette stor pris på den gode smaken og håndtverket. Lykke til!