• Levering av hyse og frysevarer i Troms fredag 8. november! Bestillingsfrist torsdag 12:00
Payment with Klarna Payment with Nets Payment with Vipps

Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotpuré

|8/12, 2021

Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotpuré

Klippfisk passer til mange smaker - og ikke bare tomatisert slik nordmenn flest tilbereder den. Prøv denne oppskriften med persille i sausen og persillerot i potetpuréen. En smakfull og spennende rett i fine "påskefarger".

Slik går du frem

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunnen.
  • Drypp olivenolje og sherryeddik over fisken og bak den midt i stekeovnen til den flaker seg, ca. 20 minutter.


Potet- og persillerotpuré

  • Skrell potet og persillerot, skjær i skiver og kok dem møre i usaltet vann. 
  • Sil kokevannet fra og la grønnsakene dampe godt fra seg. 
  • Mos dem godt, og rør inn smør og matfløte til en jevn mos. 
  • Smak til med salt og pepper.


Saus

  • Finhakk persille og løk, og bland det sammen med olivenolje og sitronsaft til sausen. 
  • Smak den til med salt og pepper.


Server klippfisken med potet- og persillepuré, og persillesaus.


Tips: Om våren når du kan plukke ramsløk, er det en god erstatning for persillen i den grønne sausen. Ramsløk har mild hvitløklignende smak.