Ovnsbakt bacalao med bacon
Torsvågbruket |8/12, 2021
Enten du er på hytta eller i byen, har vennelag eller familiefest: Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med klippfisk.
Ingredienser (for 4 porsjoner)
800 g klippfisk - renset og utvannet
8 poteter
2 stk gul løk
2 fedd hvitløk
2 stk hermetisk paprika
10 cherrytomater
100 g skivet bacon
2 dl olivenolje
Grovmalt pepper
Sorte oliven
For beregning av ingredienser til færre/flere porsjoner: Klikk her
Slik går du frem:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
- Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to.
- Del baconskivene i fire biter.
- Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen.
- Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag.
- Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter.
- Server bacalaoen med brød ved siden av.
God middag!