• Siste levering i Tromsø før jul Torsdag 12.12 - Bestilling stengt
Payment with Klarna Payment with Nets Payment with Vipps

Ovnsbakt bacalao med bacon

|8/12, 2021

Ovnsbakt bacalao med bacon

Enten du er på hytta eller i byen, har vennelag eller familiefest: Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med klippfisk.

Ingredienser (for 4 porsjoner)

  • 800 g klippfisk - renset og utvannet

  • 8 poteter

  • 2 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 stk hermetisk paprika

  • 10 cherrytomater

  • 100 g skivet bacon

  • 2 dl olivenolje

  • Grovmalt pepper

  • Sorte oliven

For beregning av ingredienser til færre/flere porsjoner: Klikk her

Slik går du frem:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  3. Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
  4. Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to.
  5. Del baconskivene i fire biter.
  6. Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen. 
  7. Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag. 
  8. Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter.
  9. Server bacalaoen med brød ved siden av.

God middag!