Klippfisk - den nye smaken av påske
Torsvågbruket |8/12, 2021
Selv om vi her til lands forbinder påske med lammelår, appelsiner og marsipan, er det i mange latinske land klippfisk som er selve smaken av høytiden. Spesielt i Portugal og Brasil er klippfisk synonymt med påske. Den populære klippfisken ble i sin tid godt hjulpet av den katolske kirken som forbød folk å spise kjøtt på flere av påskens helligdager. Klippfisk, fisken som nesten er kjøtt, ble dermed påskemat allerede på 1600-tallet. Og til påske skal det være så stor klippfisk som mulig.
Historisk god smak
Når vi snakker om klippfisk i Norge er den stort sett laget av torsk. Den kjent og elsket rundt i verden for sin milde og delikate smak, og betydningen som eksporten av denne varen har hatt for bosetting langs kysten, samt norsk økonomi og identitet, er nesten umulig å overdrive.
Ideell påskemat
Klippfisk kan tilberedes som både hverdags- og festmat - og i utallige varianter. Hos 3iuka kan du finne massevis av gode tips og oppskrifter. Tørr klippfisk veier også veldig lite og trenger ikke kjøles. Derfor er den også ideell å ha med på hytta. Klippfisk er rett og slett perfekt påskemat!
Klippfisk kan du kjøpe du i nettbutikken
For å lage bacalao eller andre retter av klippfisk trenger du først og fremst råvarer av god kvalitet. Klippfisken du får kjøpt i nettbutikken vår er av samme, kompromissløse kvalitet som den som eksporteres til land med lange tradisjoner og kultur for klippfisk. Vi har et rikt utvalg av klippfisk, og du kan velge mellom hel eller oppskjært.
Se utvalget i nettbutikken HER
Utforsk den nye smaken av påske
For inspirasjon og flere oppskrifter med klippfisk - sjekk ut 3iuka. Men først må du sørge for å skaffe deg selve klippfisken fra nettbutikken.