Hjemmelagde Seikarbonader
Torsvågbruket |5/08, 2022
Seikarbonader er superenkelt å lage selv og kan brukes til utrolig mye. Det er bare å kjøre det sammen i en foodprosessor, forme kaker og steke i en panne. Det trenger ikke være så vanskelig å lage fiskemat selv!
Karbonadene kan du bruke til seiburger, legge på brødskiva som matpakke, eller servere til middag med poteter og gulrotstuing. Her er det bare fantasien som setter grenser.
For flere supre oppskrifter med sei sjekk ut Godfisk.no
Ingredienser
Til 4 porsjoner:
- 600 g seifilet, uten skinn og bein
- 1 ts salt
- 1 ss potetmel
- 1 ss gressløk
- 0,5 ts pepper
Fersk seifilet finner du her: https://torsvagbruket.no/fersk-fisk/seifilet
Tips! Velger du det så fjerner vi skinnet for deg også.
Framgangsmåte
- Skjær sei i strimler og kjør i en foodprosessor sammen med saltet.
- Rør inn potetmel, finhakket gressløk og pepper, og spe med melk litt om gangen til en fast farse.
- Form store karbonader og stek dem i smør på middels varme til de er brun og gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side.
Bilde fra Norwegian Seafood Council. http://copyright.seafood.no