• Skreien er tilbake i 2025. Takk for en flott sesong!
Payment with Klarna Payment with Nets Payment with Vipps

Grillet klippfisk og olivensalsa

|21/07, 2023

Grillet klippfisk og olivensalsa

Grillet klippfisk tar sommerfesten til nye høyder! Dette er en rett som imponerer de fleste og fort kroner deg til sommerens grillkonge. På toppen av det hele lager du den på under 30 minutter.

Fremgangsmåte

  • Varm grillen.
  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk hvitløk og salvie, og bland det sammen med sitronsaft og olivenolje.
    Salsa

Olivensalsa

  •  Grovhakk oliven og tomat.
  • Bland alle ingrediensene til olivensalsaen sammen, og smak til med salt.
  • La den stå litt før servering.


Server grillet klippfisk med olivensalsa og kokt tagliatelle.
Tips: Bytt gjerne ut halvparten av grønne oliven med kalamataoliven.


Ingredienser

Til 4 porsjoner:

  • 800 g klippfisk med skinn, utvannet og renset

Klippfisk finner du her og sendes med posten over hele landet: https://torsvagbruket.no/klippfisk

Marinade

  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss salvie
  • 1 dl sitronsaft
  • 1,5 dl olivenolje

Salsa

  • 3 dl oliven, grønn
  • 2 dl tomat
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss timian, frisk
  • 1 ts pepper
  • salt

Tilbehør

  • 4 pors tagliatelle


Bilde fra Norwegian Seafood Council: http://copyright.seafood.no av fotograf Synøve Dreyer. For flere supre oppskrifter med klippfisk sjekk ut Godfisk.no