Grillet klippfisk og olivensalsa
Torsvågbruket |21/07, 2023
Grillet klippfisk tar sommerfesten til nye høyder! Dette er en rett som imponerer de fleste og fort kroner deg til sommerens grillkonge. På toppen av det hele lager du den på under 30 minutter.
Fremgangsmåte
- Varm grillen.
- Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
- Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.
Marinade
- Finhakk hvitløk og salvie, og bland det sammen med sitronsaft og olivenolje.
Salsa
Olivensalsa
- Grovhakk oliven og tomat.
- Bland alle ingrediensene til olivensalsaen sammen, og smak til med salt.
- La den stå litt før servering.
Server grillet klippfisk med olivensalsa og kokt tagliatelle.
Tips: Bytt gjerne ut halvparten av grønne oliven med kalamataoliven.
Ingredienser
Til 4 porsjoner:
- 800 g klippfisk med skinn, utvannet og renset
Klippfisk finner du her og sendes med posten over hele landet: https://torsvagbruket.no/klippfisk
Marinade
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss salvie
- 1 dl sitronsaft
- 1,5 dl olivenolje
Salsa
- 3 dl oliven, grønn
- 2 dl tomat
- 3 ss olivenolje
- 2 ss timian, frisk
- 1 ts pepper
- salt
Tilbehør
- 4 pors tagliatelle
Bilde fra Norwegian Seafood Council: http://copyright.seafood.no av fotograf Synøve Dreyer. For flere supre oppskrifter med klippfisk sjekk ut Godfisk.no