Bacalao à Lagareiro
Torsvågbruket |11/12, 2022
På utkikk etter en enkel og frisk festmiddag? Prøv denne tradisjonelle portugisiske klippfiskretten med knuste poteter og grønnsaker. Ingefær, sitron og koriander løfter retten som ett friskt pust!
For flere supre oppskrifter med klippfisk sjekk ut Godfisk.no
Ingredienser
Til 4 porsjoner:
Klippfisk finner du her: https://torsvagbruket.no/klippfisk
Tips! Du kan få klippfisken levert ferdig oppdelt og utvannet om du bor i Troms.
Framgangsmåte
Klippfisk
- Legg klippfisken på et brett, hell over halvparten av olivenoljen og toppe bitene med hvitløksfedd og laurbærblad.
- Sett brettet i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter.
- Øs over litt olivenolje underveis så den holder seg saftig og får en fin farge.
Knuste poteter: - Koke småpoteter med skall i 10 minutter.
- Hell av vannet og bake de ferdig i ovn eller på grillen.
- Vend de i sen panne med stekt løk og hvitløk og gi de en dytt med hånden slik at de knuses og tar opp den gode smaken.
Frest spinat: - Frese strimler sjalottløk og chili i olivenolje.
- Tilsette spinat og salt og rese i 40 sekunder
- Dryss over litt sitron, revet ingefær og litt hakket koriander.
Bilde fra Norwegian Seafood Council. http://copyright.seafood.no